ОДРЖАН 3. "ЖЕСТИВАЛ" У УЖИЦУ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Организатор трећег Жестивала је град Ужице у сарадњи са Регионалном привредном комором, Пословним клубом западне Србије, Регионалном агенцијом Златибор, Пољопривредно саветодавном и стручном службом Ужице и Туристичком организацијом регије Западна Србија. Организацију фестивала подржала је Стална радна група за регионални рурални развој (СWГ) у Југоисточној Европи у партнерству са немачком агенцијом за међународну сарадњу (ГИЗ) уз финансијску подршку немачког федералног Министарства за економски развој и сарадњу (БМЗ).

СЛОБОДА ПОБЕДИЛА ПРОЛЕТЕР СА 1:0

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Сениорска екипа ФК”Слобода Ужице” победила је у првом колу Прве лиге “Србија” ФК”Пролетер” са 1: 0. Стрелац за домаћу екипу био је Нешовић у 79 минуту.


20882576 1486140631478379 1537747691856691841 n

У СУБОТУ ФУДБАЛЕРИ СЛОБОДЕ ДОЧЕКУЈУ ПРОЛЕТЕР

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Сениорска екипа ФК”Слобода Ужице” одиграће  утакмицу 1.кола Прве лиге “Србија” против ФК”Пролетер” из  Новог Сада ,у суботу 19.08.2017.год у Ужицу на  Градском стадиону  са почетком у 20,00 часова.
 
14500312 1207569242599823 285184996962747692 o

"ЖЕСТИВАЛ" У УЖИЦУ 18. И 19. АВГУСТА

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
У Ужицу ће 18. и 19. августа бити одржан трећи Међународни фестивал воћних ракија, на коме ће се више од сто ракија из Златиборског округа, Србије и региона у три категорије борити за назив најбољих. 
 
20748057 10155617645474740 423501108462551068 o
Циљ ове привредно-туристичке манифестација која је такмичарског и продајног карактера, јесу очување традиције, промоција и унапређење производње и пласмана воћних ракија, као и представљање туристичких и других потенцијала Србије и региона.
“Жестивал” организује град Ужице у сарадњи са Регионалном привредном комором, Пословним клубом Западне Србије, Регионалном агенцијом Златибор, Пољопривредно саветодавном и стручном службом Ужице и Туристичком организацијом регије Западна Србија.
За “Жестивал” влада све веће интересовање како учесника, тако и људи који желе да посете ову манифестацију. Од ове године фестивал је међунароног карактера и поред произвођача воћних ракија Златиборског округа и Србије, излагаће и озбиљне дестилерије из Босне и Херцеговине и Црне Горе”, казао је председник Скупштине Града Ужица Бранислав Митровић најављујући манифестацију.
Према његовим речима, осим афирмисаних произвођача, “Жестивал”промовише и подстиче нове произвођаче, посебно пољопривредна газдинстава која имају потенцијал за производњу.

ДАНАС ПОЧИЊЕ ЛИЦИДЕРСКО СРЦЕ У УЖИЦУ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
lsrce02 768x355

За учеснике IX Међународног фестивала фолклора „Лицидерско срце“ данас је био приређен свечани пријем у Градској кући. Госте је поздравио градоначелник Тихомир Петковић пожелевши им пријатан боравак у Ужицу и захвалио се што ће ових дана Ужице учинити космополитским, разиграним, распеваним и веселим градом:

„Радује ме што у име градског руководства и своје лично име могу да поздравим учеснике деветог Међународног дечијег фестивала фолклора Лицидерско срце. Град од самог почетка подржава фестивал “Лицидерско срце” који је иницирало и креирало Удружења грађана „Ера“. Искрено верујемо да улагање у промоцију фолклорне традиције јесте један од најлепших и најбољих начина да се млади људи који долазе из различитих крајева света сретну, упознају и остваре пријатељства која често трају читав живот. Од тога нема веће вредности и зато нам је веома стало да вам боравак у Ужицу буде пријатан, да из нашег града и са читавог фестивала понесете најлепше утиске и успомене. Верујем да ће Ужичани показати традиционално гостопримство и учинити све да пожелите да поново дођете у наш град.“

„СВИ ПУТЕВИ ВОДЕ У ПАРК“-– ПАРК ФЕСТ 08 – УЖИЦЕ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
„ПАРК ФЕСТ“, традиционална ужичка манифестација, која се одржава од 28. до 30. јула, доноси одличну летњу забаву. У Великом парку током ова два фестивалска дана наступиће нека од водећих имена регионалне музичке сцене.


p1 768x432


„Истакнута музичка имена, која већ традиционално гостују, специфичан амбијент у коме се Фестивал одржава, али и сама организација коју Омладина Ужица на један професионалан начин одрађује, доприносе да овај догађај из године у годину расте, да се развија, али доприноси томе да се град Ужице на неки начин, кроз све ове догађаје утемељује као фестивалски град. Парк фест је ове године направио један озбиљан искорак у тржишном смислу, успео је да привуче одређен број спонзора, што свакако додатно доприноси квалитету организације догађаја. Град Ужице је подржао са 430 000 динара удружење Омладина Ужица које је организатор овог догађаја“ – рекао је заменик Градоначелника Ужица Немања Нешић.

26. СКОКОВИ СА СТАРОГ ЖЕЛЕЗНИЧКОГ МОСТА: АЛЕКСАНДАР АЛЕКСИЋ ПОНОВО НАЈБОЉИ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Победник 26. скокова са Старог железничког моста у Ужицу је Ужичанин Александар Алексић. У конкуренцији 18 такмичара, Алексић је скочио најбољу “ласту”, док је друго и треће место припало такође Ужичанима Ивици Домановићу и Борку Миладиновићу.


Поред традиционалних „ласте“ и „прелома“, од прошле године у такмичарској конкуренцији се скачу и „high diving“ скокови, а овогодишњи победник у овој категорији у конкуренцији осам такмичара је Борко Миладиновић.

Награде победницима су уручили заменик градоначелника Ужица Немања Нешић и наш прослављени спортиста и фудбалски тренер Радомир Антић.

Поткатегорије