10. ПУТ У УЖИЦУ ПЛИВАЊЕ ЗА БОГОЈАВЉЕНСКИ КРСТ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
У петак, 19. јануара, одржаће се на Ђетињи традиционална манифестација пливања за Богојављенски крст. О овој традиционалној манифестацији, десетој по реду, говорили су Драгољуб Костић, члан Градског већа, протонамесник Српске православне цркве Љубан Петровић и Динко Жувела испред јавног предузећа Велики парк. Пливање ће се одржати на Богојављење, 19. јануара а досада је пријављено 56 учесника, међу којима су и три жене.

Драгољуб Костић је навео да се из године у годину повећава број учесника, али и број грађана који долазе на Ђетињу да би одгледали ову манифестацију.Протонамесник Љубан Петровић објаснио је значај Богојављења рекавши да се у градовима тим поводом организују литије. Ужичка ће, после литургије, кренути од Цркве Светог Марка до Цркве Светог Ђорђа и одатле ће у 09:30 часова кренути ка Ђетињи где ће се одржати молитве, освећење воде и благословити сви учесници.Динко Жувела из ЈП „Велики парк“ рекао је да је и ове године урађено све како би организација пливања за Богојављенски крст била успешна и најавио да ће лекарски прегледи свих пријављених бити на дан манифестације на Градској плажи од 07 часова.

ОД ДАНАС ПРИЈАВЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Овогодишење 10. традиционално пливање за Богојављенски крст, под покровитељством Града Ужица и у организацији СПЦ и Јавног предузећа Велики парк, одржаће се у петак 19.01. са почетком у 10 часова на Градској плажи. Литија ће кренути у 09:30 испред цркве Св. Ђорђа. Заинтересовани учесници се могу пријавити на Градском тргу на клизалишту до четвртка 18.01. у 12 часова. Лекарски прегледи ће се обављати на Градској плажи на дан одржавања манифестације, почевши од 07:00 часова.

DSC 0049 a

Поткатегорије