ЈОШ ЈЕДНА ПОБЕДА СЛОБОДЕ У НИЗУ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

У 16. Колу Друге мушке лиге кошаркаши Слободе славили су сасвим заслужену победу у сусрету против Здравља из Лесковца са 100:91 (23:27, 39:19, 20:19, 18:26). 


У редовима Слободе најефикаснији су били Пајевић са 25, Марић 22, Симић 21 и Оташевић са 14 постигнутих поена.

Само на почетку утакмице гости су имали теренску иницијативу, али четири минута пре одласка на заслужени одмор при резултату 40:40 Ужичани су направили серију 17:0 и до краја сусрета победа више није долазила у питање.

КК Слобода Здравље 1После утакмице тренер Слободе Владимир Лучић је рекао:

– Архивирали смо још једну утакмицу. Јако сам поносан на једну ствар када су статистички подаци у питању, а то је 30 асистенција. То одавно нисам видео у једној екипи. То је само знак да ми играмо квалитетно и колективно у нападу. Одбраном нисам задовољан, али треба да се зна и да екипа Здравља у просеку постиже 85 пеона.Тренер Лучић је нагласио и чињеницу да је Слобода против Здравља играла доста ослабљена:

– Нисам хтео да то говорим раније, али имамо доста проблема са повредама играча. Капитен Бранко Анђић је јуче оперисан, Мирослав Радић није могао да игра, јер тек од наредне седмице почиње нормално да тренира, а млади Сава Трајковић је вечерас играо под температуром. Ценим карактер мојих играча. Поносан сам на ове момке које тренирам, јер сваки пут дају свој максимум. Све у свему задовољан сам победу, али с обзиром на проблеме здраствене природе које смо имали, могу вам рећи да сам се искрено прибојавао ове утакмице. Захвалио бих се ужичкој публици на подршци која нам доста значи.

Филип Пајевић је на овој утакмици имао сјајан учинак у шуту за три поена. Седам шутева и свих седам успешно реализованих:

– Ми смо на папиру били фаворити, али када утакмица крене овако, где смо имали пуно осцилација, свашта се дешава. Имали смо један период од 15 разлике, па смо опет пали на испод десет, па смо имали проблема у одбрани, и у скоковима и у контроли. Све у свему на крају се добро завршило и мислим да смо заслужено победили.

У наредном колу Слобода гостује у Алексинцу, а због важности утакмице Управа клуба је обезбедила навијачки аутобус.
Извор:инфоера.рс