О нама

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

qqq

Јавно предузеће "Велики парк" је формирано 1975. године под називом Установа "Велики парк" а од 07.02.2013.године је прерасло у Јавно предузеће. У оквиру ЈП се налазе спортска дворана са комплексом отворених терена, Градски стадион и затворени Градски базен.Спортска дворана је почела са радом 1975. године и једина је спортска дворана у Ужицу. Дворана испуњава услове за одржавање званичних рукометних, кошаркашких и одбојкашких утакмица. Капацитет гледалишта је 2200 места за седење.

У оквиру комплекса отворених терена налазе се асфалтни терени за кошарку и мали фудбал који поседују и бетонске трибине и пич терен са вештачком травом. У оквиру комплекса се налази и парковски део са дечјим реквизитима и трим стаза.
Основна делатност ЈП обухвата: одржавање спортских објеката, израду спортских реквизита и реквизита из дечјег и парковског програма.
У оквиру одржавања спортских објеката ЈП пружа услуге редовног одржавања фудбалских терена и њиховог припремања за одигравање утакмица (кошење, ваљање, парчање) и врши санацију фудбалских терена која обухвата: кошење терена, замену травнате подлоге (сечење бусена, фина нивелација и постављање новог бусена), бушење терена (аерификација), бранање терена, подсејавање, бацање тиње и ваљање терена.

ЈП располаже браварском и столарском радионицом у оквиру којих израђује:
- Спортске реквизите: кош-конструкције, кошаркашке табле, обручеве, рукометне голове и друге реквизите за мале спортове;
- Парковски и дечији програм: разне врсте парковских клупа, љуљашке, клацкалице, пењалице, вртешке, тобогане и друго.

Поред наведених делатности, ЈП "Велики парк" са бави и организовањем турнира, концерата и других културних и забавних манифестација, као и уступањем термина за рекреативне сврхе. Рачуноводсво ЈП пружа услуге вођења књига спортским клубовима и удружењима.

За обављање наведених делатности ЈП располаже адекватним стручно оспособљеним кадром од укупно 28 запослених као и адекватним возним парком и машинама и опремом. Возни парк обухвата: комбиновано возило Дациа пик-ап, камион Застава 650 АД, трактор Томо Винковић ТВ 319.
Машине и опрема: две тракторске косачице, мотокултиватор, секач бусена, вертикутер самоходни ваљак од 850 кг, ваљак од 500 кг, парковске косачице, моторна тестера, телескопска моторна тестера, моторне косе, дуваљке и др.